5 DAGAR KVAR. LÄS MAGNUS NORELL I NEWSMILL

Rättad. 2008 11 13

Jag har precis läst Magnus Norells artikel i newsmill som heter därför är FRA-lagen ineffektiv. Vad skönt det är med människor som kan säga ifrån på skarpen.

Varför tar inte våra beslutsfattare reson. Och jag undrar hur de konstruktiva samtal som nu pågår artar sig i den slutna kammaren. Jag skulle inte bli förvånad om partipiskor viner för fullt. 

Mitt första inlägg som jag skrev idag behandlade faktiskt de mänskliga rättigheterna och om ansvaret att vara en tongivande röst i världen  

Det är värt att understryka att det är frågan om brott mot vår egen grundlag, europakonventionen om de mänskliga rättigheterna samt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. De ingrepp som är tillåtna i dessa rättigheter förutsätter antingen brottsmisstanke – vilket naturligtvis kan vara svårt när det gäller underrättelseverksamhet – krigstillstånd eller annat allvarligt yttre hot.

Men inga argument att det skulle råda någon form av ytterligt svår hotbild har presterats av förespråkarna. Detta för oss in på den andra huvudfrågan kring vilken debatten rört sig, nämligen den om hur effektiv denna lag kan anses bli med hänsyn till det förespråkarna säger att den ska göra; skydda mot ”yttre hot”.  Källa Magnus Norell FOI  Newsmill

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: