I VÄNTAN PÅ FALUKORVSPOLITIK, STUDS, OCH RAJRAJ, SPELAS BUFFALO STANCE

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Hej statsministern. Hur mår du? – Vad är din favoritmat? Josefine. På det svarade Sveriges statsminister att favoritmaten är pasta, skaldjur och falukorv.  (Källa ment.se)

Attention:

Till dem/oss som gillar raj raj med falukorv. Vet inte,men det känns som om några, även jag behöver läsa på ett kapitel i den senaste utgåvan av Pedagogiska grunder, Försvarsmakten 2006. I synnerhet  kap 8.  Ett avsnitt som behandlar destruktiva lydnadsreflexer och groupthink. Samt tar dessutom upp några fält som kallas organiserande och ledande.

Jag tar upp det i förhoppning att Ni/Vi och jag  ska göra ett tredje ordningens lärande. Kapitlet är författat av några snubbar som några inom hövdingahuset borde känna till från FM LOPE.  Även andra grupperingar några våningar uppe i folkviljans palats kan ha nytta av denna kunskap.

– även vi/jag som betraktas som argsinta bloggare.

”  Så här kan jag läsa sid på 235 .

En variant är att människor låter formella regler och bestämmelser överflygla egna ställningstaganden I princip möter vi i detta (läs ert /vårtfall) samma destruktiva lydnadsreflex.

Att människor på ett negativt sätt låter sig behärskas av regelsystemet är lika problematiskt som att behärskas av en annan människa eller ledning.  Också här (läs ert/vårt fall) om en lärd vana att systemets belöningar och sanktioner fungerar avtrubbande på autonoma ställningstaganden”

West Point vink. Utgår vänster höger om. Uppriktigt vresigt. Men det går snabbt över. Ska gå och käka falukorv och studsa till en låt som heter Buffalo Stance!

Olof Bloggar om Raj Raj och Struts Myndighetskontroll har även han en strutsfarm .

Läs vad liberal och långsint skriver. Han gör en jättebra analys

Den som söker länge han/hon hittar ytterligare en struts. Fast det kanske är en okläckt struts.

Andra bloggar om ledarskap.

Samarbetsdynamik. På deras site hittar ni en rapport som ni kan besälla. Titeln är framväxten av pedagogiska grunder. Rapport 120

Ett särskilt kapitel, no 8 i Pedagogiska grunder beskriver ledning och organiserande. I vår rapport 120 beskrivs också hur arbetet med att ge detta kapitel en helt ny innebörd inför omriktningen till insatsförsvar har bedrivits”

 

 

 

 

Annonser

8 Responses to I VÄNTAN PÅ FALUKORVSPOLITIK, STUDS, OCH RAJRAJ, SPELAS BUFFALO STANCE

 1. Jens O skriver:

  Mmm … Träffanda Tindra 😉

 2. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Vad sägs om att beskriva den bistara verkligheten med lite humor också
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/05/06/intelligens-bl-a-humor ? 🙂

 3. @, Josef det här är humor, vi har en tummettott, en falukorv, och en bäver i cantinan el rosenbado.

  @Jens ;D ditt raljanta sätt och genmäle till Tummetott, jag skrattade så jag låg dubbelvikt i soffan när jag wappade in i går kväll jag citerar dig

  ” FRA-lagsbataljerna tycks aldrig sina, när nu “Tummetotten” har slagit till. Som med ett oinitierat tillslag.

  Försöker att påstå, rakt emot samlade media, vilka tyckte att det var en mycket bra demonstration och en viktig sådan.

  När både Journalistförbundet och Tidningsutgivarna, ansåg att källskyddet helt kommer att sluta fungera. Med risk för medarbetare i mindre demokratiska länder, vilka riskerar både liv och lem, vid kontakter sinsemmellan

  När vi nu vet att FRA och regeringen, säljer personuppgifter som en vara eller produkt.Och inte alltid till demokratier, utan även till diktaturer. Om varan ger rätt avkastning, då altså..

  @ Margareth Osju Du är bara bäst tack, skrattanfallen i går var inte att leka med, och jag tror benhårt på humor. Det är ett bra sätt att skratta lite åt sig själv också. Vi kommer ha så roligt på äldre dar när vi ser tillbaka på vår medverkan i faktisk, en historisk händelse.

 4. Margareth Osju skriver:

  Sedan jag började med dessa FRA illustrationer så har skratten för det mesta fastnat i halsen men ja, igår skrattade jag så tårarna rann. Klart som korvspad med tanke på att falukorv inga öron har..**S

  Få se vem jag historisk avbildar härnäst. 🙂

 5. Ja det är befriande att skratta men debatten är allvarlig ur många avseenden. Jag har precis besökt Karl Palmås site och det är dags att ta i tu med hur en offentlighetsprincip 2.0 ska se ut. FRA frågan jackar i samt pratet om Pirate Bay och det etiska då media faktiskt bidrar till spridningen av Arboga bilderna.

  ”Men i den hätska gruppdynamik som uppstår förmår ingen att komma förbi de mer omedelbara känslorna av avsmak och ansvarsutkrävande

  Det är nämligen storgruppsdynamik som det handlar om i dessa frågor. Vilket innebär att konsekvenserna inte riktigt blir som vi kritiker har tänk oss. Här kan vi göra ett enormt lärande och om gammaelmedia med Siwert Örholm i spetsen samt researchers gjorde ordentlig faktakoll och läste i tongivande bloggares kommentatorsfält. Då skulle snabbt upptäcka att många av oss är oerhört självkritiska och förstår vårt eget ansvar i att det blir som det blir.

  Där är bloggosfären modigare och mogen att hantera de spänningar som uppstår i ett drev. Mognaden och förmågan till självinsikter finns där, men kan vara svårt att upptäcka, för språket och tonen är hårdare och råare. Samt att det är svårt att förstå ironi på nätet. Då en dimension fattas nämligen kroppssignaler och de metasignaler som följer av en utsaga.

  Det finns väldigt stora inslag av självkorrigering i dessa nätverk. Vi lär varandra att lära. jag ihop med de andra i nätverken sätter en egen gräns eller accepterar bloggkollegans gräns. Några av oss får kritik och några smiskar öppet, men det accepteras. Om någon tycker att det går för långt så sägs det ifrån hos vedebörande antingen i en kommentar eller så tar man genmälet hemma hos sig dvs. på sin egen site. Det genom våga ta det utrymme som krävs för att bita ifrån att få vara just autonom i denna process. Det innebär även att dialogen går framåt. Även om det i bland är en mix av monolog samt dialog eller debattolog. Vi bloggare vet till 99% att påhopp inte är avsikt för att kränka. Utan tvärtom i syfte att hjälpa någon att komma till insikt och växa.

  Även om det är svidande kritik många gånger. Så görs nedslag i omsorg över fundamentala värden i vårt samhälle. Här har politker och andra mycket att lära innan de gör sina förgivettaganden. Men det tar tid att sätta sig in i formen.

  Det var mot den bakgrunden som jag tog upp det här med vikten av att få lov att vara autonom i sitt eget ställningstagande i det här blogginlägget.

  Karl Palmås kallar beteendet ett hyenabeteende och jag skallgång men andemeningen är den samma.

  Samtidigt är alla – myndigheten som lämnar ut materialet, personen som lägger upp den, The Pirate Bay som pekar, eller kvällstidningarna och tv-kanalerna som dramatiserar frågan – delaktiga i spridningen.

  Alla som sugs med i flockbeteendet – inklusive jag själv, såsom medverkande i den hätska debatten – är ansvariga.

  Det är frågor jag själv slagits med i några av mina inlägg. Visserligen ytligt men ändå.

 6. Jens O skriver:

  Ett av de besta setten, till att behandla frågeställningen, är just via kommedien och karrikatyren.
  Det har historien lärt oss, gång på gång. När vi vet att det svider illa i skinnet.

  De som är kunniga på att det, är vär tusen gånger, en rent teknokratisk information.
  Det hörde vi på Sergelstorg, om inte annat. ”Kukhuvudet”. Det slog igenom hårt. 8)

 7. Ja jag förstår det och det ska bita. så är det. 😀 Kukhuvud och tummetott. du ska få ett mail av mig hoppas du får skoj.. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: