FRA-LAGSUTKASTET- CONTEMPORARY KINKY BUSINESS


Ni måste gå in och kolla på Margareths youtubeklipp med de flesta FRA illustrationer jag använt i bloggen. Mycket nöje. Tack Margareth för den inspiration du gett mig till FRA skrivandet. Ni andra läsare och bloggare ska även ni ha stort tack.

Är det en bra lag vi kommer att få nu med dessa 15 tillägg. Jag vet inte. Men visst är vi väl på rätt väg. Idag har jag mest harvat runt i bloggosfären och försökt känna efter vad jag egentligen tycker om tilläggen. Och jag tror faktiskt att det kommer bli en tuff remissrunda för förslaget som det ser ut nu. Det är effektivitetssänkande och om utkastet egentligen innebär en ny lag så bör den gamla rivas upp och göras om från början.

Är jag nöjd med domstolen. Ja om domaren inte utses av regeringen utan av riksdagen. Även ledamöternas sammansättning är oerhört viktig. Kanske måste det inrättas en helt ny typ av myndighet som tar ett fast grepp över den parlamentariska kontrollen över vår underrättelsetjänst. Jag har varit inne på det tidigare och jag har även ansett att FRA’s civila myndighetsstatus bör plockas bort.

Nu är ju en av punkterna i utkastet att SÄPO ska utredas om sina behov av signalspaning och den underrättelserapportering som FRA bidrar verkligen är nödvändig. Magnus Norell har uppmärksammat problematiken med det här i newsmill

Det är t.o.m. så att en del av förslagen kan göra det svårare att komma till rätta med eventuella terrorbrott (som endast utgör en liten del av vad FRA ska få leta efter ”där ute”). I punkt 6 står att: FRA får endast bedriva signalspaning på beställning av regeringen, regeringskansliet och försvarsmakten.

Det har också framgått att SÄPO inte ska få samma möjlighet som Försvarsmakten. Detta ger upphov till en del problem. Eftersom Försvarsmakten faktiskt inte får spana i Sverige kan man ju undra hur det är tänkt när den myndighet som har det främsta ansvaret för den inre säkerheten, nämligen SÄPO, samtidigt inte får samma möjlighet och tillgång till information som Försvarsmakten. Idag har ju faktiskt SÄPO (och måste naturligtvis ha) den möjligheten”

Jag håller inte med, Säpo och polisen har nu sin Bodströms-lag att bugga avlyssna e kommunikation och trafikdatalagring. Det borde kunna hjälpa dem i deras nätverksanalys och sociogram-kartläggning vad gäller osunt autonomt agerande, sabotage och terrorism och annan illvillig och vådlig aktivitet som betraktas som hot risk eller fara.

Jag tror operatörerna gärna hjälper till med att låta dem koppla upp sig på en lick eller plint i något bergrum någonstans om det skulle bli nödvändigt. Bara de har ett tillstånd som underlag så är det inga problem med den saken.

Det som blir lite skumt om jag förstår det här rätt nu; Är om en domstol ger tillstånd. Och sedan en annan domstol ger avslag vilket gäller då. Det kan nämligen bli så att det spanas på samma objekt av olika aktörer fast de vet inte om det.  Och att det blir samma domstol som ger tillstånden. Här får vi hoppas att det underlättas så att det inte blir riktigt kinky business och revirpinkande. Som det varit tidigare mellan Försvaret och Säpo om vem som ska göra vad.

Oj höll på att glömma att signalspaning by proxy kommer att ske. Så kan ”någon” inte ”överhöra” eller ”medlyssna” eller avsyna sina egna smstrafikstråk datastråk så kan webmaster och dess ”control” beställa en kinkigare spaning på protokollpaketen via sitt nätverk.

Kinkig den där FRA lagen. Djävulen bor i detaljerna så sant så..

Om det är pinsamt för regeringen?  Nej det är ännu mer pinsamt för socialdemokraterna och Thomas Bodström som haft all tid i världen på sig att argumentera.

Annonser

5 Responses to FRA-LAGSUTKASTET- CONTEMPORARY KINKY BUSINESS

 1. Margareth Osju skriver:

  Du har mitt nummer, visst? Funderar om jag gav dig mitt nya nummer, hmmm. Ringde dig och din röst var så trevligt, om man kan säga så om en röst.
  Jag förstod och kände att du inte hade det så lätt och jag var orolig för hur du mådde.

  Roligt att du tyckte om FRA filmen:) Den skulle aldrig blivit till om inte det hade varit för er och jag vet inte hur många llustrationsideer jag har fått tack vare dina illustrerande verbala FRA inlägg..*ler*
  Upplyftande nyhet att bloggpower är att räkna med. Bloggarnas röst är medborgarnas röst, det kommer politikerna aldrig ifrån. Bloggare är människor och vi alla är en del av samhället….visst? Fast jag känner mig som ett ufo till och från..*S*

  Var ifrån cyberworld idag, hade lite att göra som gjorde det omöjligt att koppla upp mig. Har precis kommit hem.

  Var rädd om dig, Tindra66. Jag önskar du får en fin helg med mycket glädje. Du förtjänar det så väl……

  Varma kramar
  Margareth

 2. Jag försökte smsa dig igår men jag vet inte om jag har rätt nr så du får gärna messa det till mig på mina bägge eller ska arbeta en stund nu till 13 sedan i affären till 15

  Orkar inte tänka på allt eleände. FRA och viss flathet från överheten ju mer jag tänker på det kosmetiska ju mer upprörd blir jag.

  Nästa vecka är det väl nästan dags för en reminder ang BURMA eller vad säger du..

  För här har vi skillnad i polpulism och PR maskineri vad det gäller att vilja göra politikertrynen synligt och smila upp sig och allehanda tilltag i TV. Eöda tröjor och uttalanden om medmänsklighet och omsorg. Nu räcker det med raj raj och falukorv och kossor och snart får vi väl se maud laga mat i en gomorrontv. Norrlänsk viltgryta från skogen, Kanske en stekt bäver då.

  Ang Burma ville de vara med på Sergels torg. Full bemanning från gräsrotsnivå och visa sin nyhetsraggande omsorg det om något gör mig väldigt upprörd. Jag vet opassande var inne på samma sak. Blir nog något dräpande om de populistiska politikerna.

  Du den
  där bilden med pelikanen eller stornäbben har du den för den passar bra till de gaffeltungade politikerna i vissa delar av rosen bad

  Tack för din omtanke Margareth men jag vet ju att du fattar för vi är lika i vissa avseenden. när hjärnan får korsslutning i mitt fal av sorg så är det bra att vila.. thats life!

  Men jag ger inte upp och det får du inte heller göra.. Du har sett förtrycket i ditt hemland och jag har sett förtrycket mot de psykiskt sjuka, missbrukare och de som lever på socialbidrag eller sjukpensioner i mitt eget. Det är levda erfarenheter och det kan ingen teroretisk politiker ta i från oss.

  Arbetslinje ja tack men gå ut och upplev verkligheten då politiker. Att lyssna och uppleva det är två helt skilda saker. Ta tag i HR avdelningar och personalvetarna. Det är dessa strukturer som är bromsklossarna i problematiken.

 3. Jens O skriver:

  Hej Tindra:
  Djävulen bor faktiskt i just detaljerna.
  Så som skrivningarna lyder i det ”nya” förslaget, blir det samma lag som den från i Juni.
  Skillnaden är att den domstolsliknande nämnden, blir till en domstol.
  Det blir ytterligare smink på grisen och ”de 6”, kan känna sig rålurade på konfekten.

 4. […] har de tagit misste. Vilket de senaste dagarna, nu har visat. Och här kommer mer, det från Tindra-Anette och Margareth […]

 5. Hej jens ja jag såg din kommentar hos dig och jag svarade dig. Nu är det dags att ta tag det där avtalet ang dep of defence m.m..

  jag återkommer imorgon och ska forska lite ang det.. oK..

  Må Gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: