Bi PURANEN ”BI-DROTTNINGEN” OCH DI GRÖNA DRÖNARNA!

 

 

 Uppdaterad 2008 10 12

http://www.speedysigns.com/
Hå hå ja ja. Det blåser i träa i dag! hittade något superinressant på resumé i fredags. Ett ärende som jag har lite svårt att svälja i dessa försvarsbantningstider. Det är om Bi Puranen och hennes make Peter Welander som arbetar på ekot. Jag citerar

”Men det äkta paret i Bikupans styrelse är dessutom frikostig med pensioner till sig själva: i fjol betalade företag 3,2 miljoner i pensionskostnader, år 2006 över 3,5 miljoner. Varken Bi Puranen eller Peter Welander redovisar någon skattepliktig förmögenhet”

Jag kan inte låta bli och vara elak, men i min sinnesvärld blir hon ”Bi” drottningen med de gröna drönarna.

Hur kan Försvarmakten och HKV ens komma på idén att bekosta en extern konsult miljoner i rådande spartider och då politiker skär i FM anslaget. Är det här vad som kallas bi-syssla eller?

Det blir lite av en ”kommunikativ paradox” de har hyvlat fram vad gäller värdegrundsarbete. Och jag tror inte att det här tilltalar en del ”hearts and minds” här hemma. I varje fall inte de som varit ute och ”yxat” med sina fredskamrater.

ÖB Håkan Syrén brusade fram en informationsoperation som tydligt visade hur man använder en bila. Det för att på ett pedagogiskt sätt demonstrera hur en autentisk ledare hyvlar och använder kap för att få ekonomin att gå ihop inom försvaret.

Värderingar som styrmedel. Jo jag tackar jag HoppasThe Queen Bee skänker sitt hus eller ngt honorar till rekreation till de soldater, officerare som kommer hem med PTSD efter sina missioner ex Afghanistan eller Tchad eller andra ställen där svenskar finns och observerar.

Det här får 5 överkryssade yxor och 34 rapp!!
Utgår mycket vresigt återkommer i ärendet! Kom tebax imorg. Mormor skulle ha sagt på ren värmländska ” tocka drönar-höne dö.  Å göbben dö, han värker å va en rekti $-galt”

Eder pattmaja2 af Tomahawk. Trofast och sturskt!
Glöm inte Kamrathjälpen till fredsbaskrarna PG 444 08 91- 2

Läs Stjärnreportern jobbar åt försvaret

Hit går Bi puranens Miljoner

Peter Welander trotsar cheferna


Bee-Boy dance crew drops dead 😛

st_d_v_ra_soldater

Annonser

2 Responses to Bi PURANEN ”BI-DROTTNINGEN” OCH DI GRÖNA DRÖNARNA!

 1. lina skriver:

  ett litet info…deras hus både på sånga-säby och i nice äger av Bikupan AB. Förra detta förvars minister har varit där med en ”konferens” var det klokt att flyga dit med skattbetalarnas pengar trots att det finns ett stort kontor på tegnergatan och huset på Sånga-säby?

 2. Hej Lina. Tack så jättemycket för ditt tillägg och tilläggsinfo! Det uppskattas verkligen! 😀

  Jag var inne på realtid via wappen i lördags och läste ang. bolagets tillgångar och det gör mig bedrövad.

  Bi Puranen med make verkar praktisera the ”art of being vain” och jag kommer inte att släppa det här. När jag borrade ytterligare i artiklarna från realtid så läser jag med bedrövelse att maken Peter Welander vägrar åka hem då chefen kallar.

  Ekochefen Staffan Sillén ringde i går till Peter Welander och bad honom flyga hem till dagens möte. Welander vägrade.

  – Då ringde jag igen och beordrade honom, säger Sillen, men han vägrade komma hem.

  Fallet lyftes till SR: s vd Kerstin Brunnberg, som beställde flygbiljett på radions bekostnad och beordrade hem Welander. Han vägrade

  Verkligen illa, och vilken nonchalans mot sin arbetsgivare. Och det rimmar illa med den text hon förmedlar via sin hemsida ang. värdegrund. Tja det är klart Försvarsmakten och facket har även de ett ansvar idet här.

  Metodtriangulering innebär att man – liksom fiskaren – kastar ut nätet brett och använder sig av flera olika metoder

  Jo nog fiskas det alltid. Och den här meningen har jag hört i FRA-lags debatten så Sten Tolgfors och det övriga FRA entouraget fastnade tydligen i det inte allt för ”bi-lliga” papegojnätet.

  Det är befängt att tro att inte Försvarsmakten ,FOI tillsammans med FHS, försvarshögskolan inte skulle vara kapabla att ta fram en medarbetarenkät och värdegrunda sig själva. Att det förekommer problem inom alla hierarkiska organisationer det är klart.

  Jag blir även konfunderad då jag läser kommentarerna där det antyds att förre informationsdirektör Staffan Dopping skulle vara inblandad i upphandlingen.

  Om så är fallet så sjönk min respekt för honom. Och den befinner sig nu på absoluta nollpunkten. Visserligen har alla företagare rätt att sälja sin produkt till högstbjudande. Men något måste det ju ligga i det här. Det osar sa katten!

  Jag lider med ex. Jas Gripenteamen vid F.21 och andra baser i Sverige. Det är synd om piloter som inte får sina flygtimmar. Det är besvärande att försvarsenheter inte kan utbilda så mycket som de skulle önska eftersom det inte finns pengar.

  SR och i synnerhet P1 ligger mig varmt om hjärtat då jag har en släkting på långt håll som arbetade där många många år.

  Jag tycker värnpliktsrådet har gjort fantastiskt arbete som grävt i det här och det ska bli intressant att se om det blir någon fortsättning i ärendet. Den här nepotismen måste ta ett slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: