BEJA LÖÖV SKRIVER TILL ARDY STRUWER OM SITT ÄVENTYR MED BOAORMEN KURT.

Beja Lööv

Beja Lööv

Ett Djungeläventyr med Boaormen Kurt!

Ja då
vore vi resklara med väskor packade. Vi tog bussen till flygplatsen i Karlstad. Där ett plan stod färdigt att ta med gruppen.

Vi skulle flyga 14 timmar för att träffa Boaormen Kurt som vi hört så mycket om. Han låg och sov när vi kom, och han var inte på humör alls.

Vi började bygga en sovplats. Det fanns så mycket bananer och annan frukt att alla fick en härlig måltid.

Mätta kröp vi ner i våra sovsäckar, ställde klockan på ringning och sov 5 timmar. Det fanns ju så mycket att se. Apor, fåglar, krokodiler och alla vackra träd samt många olika kryddor. Men det var framför allt Boaormen Kurt vi ville se.

Nu var han vaken. Men denna märkliga sak betedde sig inte som en riktig orm. Till allas glädje började den omvandlas till en dator en telefon samt stjärnor.

Vi tittade på Kurt en stund, sedan började vi dansa cha cha cha. Klart slut från Beja Lööv

******

Den här lilla berättelsen tillägnas konstnären Ardy Struwer. Tydligen var Beja/Berith en väldigt komplex individ så han drog. Men hon fick  en tavla av honom, som tyvärr brann upp och det är så sorgligt. Hade varit roligt att se den.

Då jag var i Stockholm i Maj så såg jag Ardy men vågade inte gå fram och be om autografen till mamma. Jag ringde till henne från platsen och berättade att” solen var i balans”

Himlen var klarblå och det var en sådan där underbar kväll, som det bara kan vara i Stockholm på Östermalmstorg vid sextiden, en afton i maj.

Jag berättade vad han hade på sig och vad han gjorde. Hon var så glad och tacksam och jag önskar jag kunde göra mer för henne.

Hade han inte suttit med de han satt hade jag nog vågat fråga..

Texten är ur Beriths Tankeord. Och det här är det i särklass viktigaste som har skrivits på flera tusen år…

För så sa Kay Pollak och Björn Ranelid att vi ska tänka,  i programmet Beckman Ohlson Can, BOC som går på SVT.  Programmet  hette hur pretentiös får man bli? Programmet höll som vanligt ypperlig kvalitet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: