TERRORN I BOMBAY. NU RÄCKER DET!

http://www.tindra66.sprayblog.se/upload/Brinnande%20ljus
Det har inte undgått mig. Inte det minsta lilla. Återigen drabbas världen av det ofattbara och hemska. Terrorn! Jag tänder därför ett ljus för alla terrorns offer. Fotot är taget på den indiska restaurangen Bombay i Göteborg i helgen. Maten och servicen var ypperlig.

Det osynliga hotet som vi alla vill bekämpa och med ingrepp i den personliga integriteten som alibi.

Ja ja drar in FRA lagstiftningen och TIA total information awareness medvetet i det här inlägget. Eftersom händelserna med all tydlighet påvisar att det inte går att skydda sig hur mycket info man tror sig ha. Eller var brister det någonstans?

Återigen bevittnar vår egen sårbarhet all kontroll och övervakning till trots. Jag har följt nyhetsutsändningarna både svenska och utländska. Och det kan sammanfattas som att handfallenheten är stor. Visst det har funnits indikationer på att något kan komma att hända. Men inte var när eller hur. Terrorns signum!

Vi förspassas till den flytande rädslan, och den infångade överlevande terroristen ges möjlighet att sjunga sin sång. Man har hittat sprängmedlet RDX. Upptrappningen och eskalering är ett faktum. Det då vi åter drabbats av överraskningen och villfarelsen.

Vi får veta att attacken planerats i pakistan och utfördes synkront och välplanerat någon kommunikation mellan enheterna/cellerna har knappast förekommit. Betänk nu nästan ingen kommunikation har förekommit. .

Motiverar ”kriget mot terrorism” fortfarande den ”Benthamska övervakningsprincipen a la George Orwell?

Hur kommer det här att påverka Indiens /Pakistans öppenhet fortsättningsvis?

– jag avslutar med ett citat av Rajdeep Sardesai som bloggar på IBN Live från Indien. Klicka för att läsa hela hans postning.
Today, every citizen is asking these questions. The candlelight vigils and sms campaigns may seem ineffectual, but lets not underestimate the power of an enlightened citizenry in the media age”
Följ IBNLIVE Two bags of RDX found at Mumbai’s CST Station

Lästips:Captured terrorist sings, spills terror plan details

26/11: Terror comes precariously close ett blogginlägg av Rajdeep Sardesai en newsman från indien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: