Röda rörelsen och den grå arbetskraften!

Bzzz Bzzz bZzz Shit happens

Bzzz Bzzz bZzz Shit happens


Herregud
vad tyst det är från Socialdemokratin och ”rörelsen” om den grå arbetskraften. Lite nyhetsuppdateringar blir det i gammelmedia när det visar sig att kommunerna fått en ökad kostnad pga av långtidsarbetslösa och sjukskrivna nu tvingas gå till allmosefabriken dvs socialkontoren.  What else is new?  Den politiska visan trallar på!

Jag citerar Thomas Östros ”De här förslagen som regeringen presenterar räcker inte för att motverka en mycket kraftig ökning av arbetslösheten. Jag vill se investeringar i framtidens gröna jobb, investeringar i jobb och utbildning för de som nu varslas, och mer resurser till kommunerna, säger socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Thomas Östros”

Det som irriterar mig mest är att media och politiker från höger till vänster lägger allt krut på orter som är varslade. De som nu blir varslade har förmodligen stämplingsdagar att ta ut. Men om allt fokus och alla åtgärder ska läggas på dem innebär det att vi långtidsarbetslösa långtidssjukskrivna aldrig kommer att få in en fot på arbetsmarknaden. Här krävs mer eftertanke i debatten och det offentliga samtalet.

Personligen tycker jag att det är förvånansvärt tyst om detta faktum från socialdemokratin även om det brainstormas om framtiden och politisktaktik inom olika forum. Hur är det nu? Är det så att kommuner uttnyttjar socialbidragstagare som grå arbetskraft? Den frågan borde rörelsen ta tag i. Men även Alliansen och Christina Husmark Pehrson reflektera över.

Det finns ett annat problem som bekymrar mig och det är det här med att flytta dit arbete finns.

Hur har kommunerna förberett för de som vill flytta till annan ort men som har bostadssocialtkontrakt eller betalningsanmärkningar. Det blir liksom lite svårt att flytta då man inte kommer att få en bostad pga sitt slarviga leverne! Finns det ytterligare samverkansförslag på gång eller hoppas man på att det här ska lösa sig självt.

En annan sak är att den kommunala servicen för de som verkligen behöver stöd av socialtjänsten nu minskar och blir sämre.

I dessa frågor är inte politik arbetssmarknadsåtgärder socialtjänstlag och realtitet i samklang!

Som Littorin sa! Det är ett skitår! Det uttalandet får han MVG för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: