Yr av all yra. Samt en bris om C3 collaborative creative class

Orkar inte tänka bjussar på Thievery Corporation – The Heart’s A Lonely Hunter. Totalt dränerad! Skrivkramp med allt vad det innebär. Känns totalt meningslöst…

Allt bloggbrus drunknar i andra sociala mediakanalers brus. Och det här med personal branding va. Jag är och förblir en ohipp laggard med allt vad det innebär.

Drar på med lite osmält tugg som jag la upp som en anteckning på fejset. Jag döpte inlägget till Yr av all yra. Samt en bris om C3 collaborative creative class.

Sitter och har läst en hel drös med artiklar ang. mickrobloggandet och pro and cons. Samt försöker loda i det som over there kallas Goverati eller Gov 2.0. Jag har ju en sorts vision om att Sverige kunde bli en sorts förebild och börja exportera Best Practice och digital/privat integritet samt accountability 2.5. Istället för att som alla andra spy ur sig integritetskränkande lagar bara för att.

Det som intresserar mig just nu är det psykologiska spelet inom och mellan aktörer inom dessa mediarenor. Samt hypen kring dem. Microbloggande samt nanobloggandet befinner sig alltjämt i sin linda och det florerar vissa myter här är en länk som tar upp fem myter kring det hela.

Det är inte svårt att känna sig som en ”digital naiv” i motsats till digital native .

Självklart vill jag som en förhoppningsvis kreativ aktör vara med och både mikroblogga nanoblogga och bröla via min blogg. Men som alltid är får man betala ett pris. Priset i det här fallet är tid och att man känner det som om man missar något då man inte har varit uppkopplad på ett tag och kan följa sina flöden.

Intensiteten och kvantiteten är otroligt hög och provokationer florerar s.k. “trolling”. Att någon lämnar en elak eller hätska kommentar på en blogg i syfte att frammana en konflikt.

Andra fenomen är subtila härskartekniker och ritualer. Det trots att det talas om mediernas möjlighet till att på ett demokratiskt vis interagera. Nu finns det de som snällt hojtar och hjälper till om man gör bort sig och ”vrålar rakt ut” i det sociala medielandskapet. Men de är inte många. I artiklar jag skummat så talas det om K3 kollaborerande kreativ klass översatt från C3 Collaborative creative class.

Jag pausar här en stund och funderar på den inramningen ”kollaborerande kreativ klass” det anger för mig att vem som helst inte kan interagera med vem som helst inom det kreativa klustret eller?

Och hur väl fungerar den s.k kollektiva intelligensen mellan individer och datorer. Ska bli intressant att följa MIT Center for Collective Intelligence och se vad de kommer fram till.

Ni kan själva kolla och följa upp länken genom att våga klicka

Ni kan ju läsa denna om ni vill Government 2.0: How Social Media Could Transform Gov PR

Ni ska inte läsa om mi2g pioneers global risk management. Ni kan ju lära er något då. Klicka inte!

The Asymmetric Threats Contingency Alliance is a philanthropic expert initiative founded in 2001 by mi2g to understand and to address complex global challenges.

ATCA conducts collective Socratic dialogue on opportunities and threats arising from climate chaos, radical poverty, organised crime, extremism, informatics, nanotechnology, robotics, genetics, artificial intelligence and financial systems. The Philanthropia can be accessed from here.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: