Bland Filtertomtar och Cencurtroll.

jksafhvfIAUHP0111000634T0/66%%

jksafhvfIAUHP0111000634T0/66%%

Det är inte svårt att bli uppgiven efter bloggpausen. Det haglar korkade förslag angående internet. Jag har moloket följt snattret via mobilen, och jag lovar att jag har gnisslat tänder. Åsa Torstensson! Vad håller infrastrukturministern på med? 

Hennes argumentation liknar i mångt och mycket ”hittepå” i allt hon yttrar. Och vad gäller informationsteknologi IT så är hon hopplös och verkar ha sämre koll än mig som är en glad amatör. Den solen verkar ständigt uppsöka moln och skugga. Otroligt att det får pågå.

Våra beslutsfattare i Bryssel samt här hemma på ”Rosentäppan” stryper alltså med vilje upptäckarlusten och människors nyfikenhet.

Ska vi ha en terrorliknande jakt på fildelare? Ska vi förfölja dem som fritt vill utbyta tankar och kunskap? Är det God ”Governance” att initiera en hetsjakt påminner om den som stålmannen från Gori iscensatte?

Ska vi få ett internet som är lika kallt och öde som en stelfrusen taiga? Ska vi tillbaka till en värld där katastrofer in i det längsta hålls hemliga. Eller ska vi genomlida uppvisningar likt det som iscensattes i Nordkorea då de avfyrade sin dubbeldong?

De som en gång startade upp internet som ett projekt där forskare skulle dela sin information och resultat med varandra måste känna sig idiotförklarade. Det då deras gränslösa tankegång gått förlorad och allehanda kontroll och övervakningsmekanismer ska implementeras.

Vad är det inte våra beslutsfattare förstår i denna rena tanke. Att kunskapsöverföring bör och ska vara gränslös och till för alla. Precis som skyn över planteten jorden inte känner någon gräns så bör inte information heller göra det.  Är inte internet ett enda giganstiskt operation freedom  om vi skalar av löken några lager, även de hätska kommentarerna till trots.

Hur kommer det sig att MIT Massachusets Institute of Technology samt Harvard Business school och RAND.org  och andra välrenomerade universitet lägger ut artiklar och white papers för mig som oskolad individ att få ta del av. Och gratis dessutom. Det lobbyarbete som pågår är horribelt och sent kommer syndaren att vakna.Den 5 maj då får vi veta hur det går med adm 166.  Och låt bli att införa HADOPI adm 138, för bövelen.

Andra som skriver Erik J  HAX  

Ericsson/Marconi

Lyssna till Whitfield Diffie,  en Nyckelfigur hos MIT SUN samt Stanford och mer..

in the discovery of public-key cryptography, traces the growth of information security through the 20th century and into the 21st. In the 1970…

Annonser

One Response to Bland Filtertomtar och Cencurtroll.

  1. Cindi skriver:

    We stumbled over here by a different website and thought I
    might check thinngs out. I like what I see so now i’m following you.
    Look forward to checking out your weeb page again.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: