www. Spelet om internet.eu

IPRED HADOPI GOMORRA 138/166

IPRED HADOPI GOMORRA 138/166

Mossa mossa på er människobarn.

Hur börjar man ett inlägg när man är uppgiven.  Vi ser några journalister tafatt ta sig an telecomdirektivet men utan att ta in tungviktare som kan förtydliga i TV sofforna. Märkligt.  Det som händer nu påminner mig om en bok jag läste för ett antal år sedan den heter spelet om Telia.  Samt att varför ska jag finna mig i att det inte betraktas som en rättighet att få använda internet. I synnerhet då jag som medborgare uppmanas att förenkla för allehanda statliga myndigheter att inkomma med spörsmål eller handlingar via internet.  Och hur kommer det sig att vi eller jag som enskild person ska snegla under lugg för att vi/jag vill ha ett öppet och fritt internet. Vi är kunder när det passar och medborgare när det passar husbonn i Bryssel och i Rosenbad. Populistiskt och äckligt

Vad är det för idé med Globalisering och EU-fiering när man ändå vill strypa filtrera och blockera internet. Samt hur kommer det att vi som medborgare som varit med och byggt up internets stomnät via våra avgifter inte får ha ett ord med i laget. Vi aktivister ska nonchalat viftas bort som om vi bor granne med Nicke Lilltroll.

Nu har vi skyfflat casinospelet till att handla om en opropotionerlig lagstiftning ang internet och jag känner mig illa till mods trots bedyranden som kommer från Regeringen by proxys .  Hur kommer det sig att Åsa Torstensson väljer att väja för det som hennes partikollega Lena Ek insett. Visst jag kan sitta här och ägna tiden åt en skön analys om hur det borde vara, som många ägnar sig åt. Men det känns som det vore att kasta pärlor för svin.

Telecomdirektivet är ett hot mot det fria internet som som vi användare är vana att använda det.  Och var är alla som skanderade bredband till alla.  De är märkligt tysta. I en artikel ang Rosengren från 2000 så hittar jag en rubrik som jag tycker vi även kan applicera på det som pågår i Europa  ”En oroande regional egoism” från tunga aktörer som Storbrittanien och Frankrike.

Marita Ulvskog är på väg in i EU, och  på den tiden då ”spelet om Telia” pågick så satt hon som kulturminister. Hon borde passa  att ta bladet från munnen och tala om var hon står i internetkulturella frågor nu när hon ska baxas ner till Bryssel.

Må så grankott allihop!

Uppdaterar 15 48 med att det blir ingen omröstning ikväll enligt europaportalen

Lästips Regeringen förstår inte vad som händer i Bryssel”

Slutstrid om telekompaketet

Krigsförklaring mot internet

Kopierat från Jens Odsvall

Bloggar som skriver:

Veronica Svärd, Olof,
Isobel Hadley-Kamptz,
Erik Josefsson,
Farmorgun, Anohitono,
Scaber Nestor.
Karl Sigfrid,
Kulturspegeln

Annonser

2 Responses to www. Spelet om internet.eu

  1. Jens O skriver:

    Det är bra att det uppmärksammas, vad som håller på att inträffa.
    Att strikt lämna över allt, till de kommersiella intressen som finns, är ingen lyckad idé. Det blir som att en som driver E18, en annan E4. De sätter sina taxor och de mindre bemedlade, får ta grusvägen. Därtill får vi en privat tullkontrollant, som får bestämma om du får köra, då helt beroende på vilket bilmärke du har.

  2. Nej och det var det inte ang telia introduktionen till börsen heller. Visst jag är för liberala värden och privatekonomiska. Men att endast se kr och ören i allt som produceras på nätet och att sedan godtyckligt filtrera och stoppa är ett hån mot tredje världen.

    Om jag visste att de komersiella intressena oxå avsatte medel så att tredje världen ex Afrika och andra mindre internetanvändar täta länder fick ta del av vinsten så .

    -men det som pågår nu är enbart ett spel likte skrattkammarön jag la upp som klipp. Den är sevärd och påminner lite om spelet i Bryssel.. tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: