General Motors ”Pytt i panna” eller SAAB’s ”Build the dream”

SAAB Build your dream

Build your dream!

Som ni ser står det build the dream på min byggsats av Flyg-SAAB’s Draken som jag haft många år. Så det får bli mitt korta inlägg i SAAB vältrandet. En personlig och kanske barnslig vision om företaget rekonstrueras antingen av svenska intressenter liknande Konsortium Jakob (volvo) eller holländska Spyker.

Jag har läst många av de kommentarer och blogposter som nu skapas i samband med beskedet från GM. Majoriteten av skribenter vet och konstaterar vad som borde gjorts och som inte görs. Det skylls på än den ene än den andre. Som vanligt vet åskådarna utanför händelsernas centrum bäst.

SAAB,  jag hoppas ni fortsätter att det finns krafter där ute som kan hjälpa till att  bygga på en framtidsvision. Men att det inte byggs luftslott.

Resursstarka som ser potentialen i att fortsätta på måttot ”build the dream.Intressenter som väljer att satsa på motorsporten igen. Varför inte formel 1 ihop med ngn av de stora jättarna eller köra rally.

Surmedia kan även de försöka ingjuta lite hopp istället för att skriv dödsrunor och se allt i nattsvart. Analytikerna känner väl till att det som pågår inom GM är ett uttryck för amerikansk förhandlings och affärskultur. Ett faktum som gärna försvinner i annars välskrivna texter.

läs gärnaAsk GM to sell Saab, rather than kill it

For Saab, Still a Shot at Survival en blogpost från New York Times 1

Artikel NYT

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: