Vilken man eller kvinna skulle du vilja be om ursäkt idag?

Margaretha Osju Fanclub

Internationella kvinnodagen International womens day. Det är ngt jag saknar i rapporteringen av denna dag. Och det är kvinnors förmåga eller är det oförmåga till självreflektion.

Det är väl bara att ta fenomenet svenska hollywoodfruar och den hätskhet som florerade ang Anna Ankas utspel. Jag följde den twitterdebatten och tänkte att nu är vi kvinnor igång igen. Hur ska män ens vilja ta oss på allvar när vi beter oss mot varandra på det här viset.  Eller att man i ngn sorts pseudofeminism hänger upp sig om man rakar bort oönskad behåring och sminkar sig eller har några millar på kontot. Jag blev inte direkt förvånad över alla de elakheter som somliga vräkte ur sig då.

Nu under dagen så har det pågått ytterligare ett sandlådekrig på twitter då vissa i den rödgröna feminismens namn ondgorde sig över att de nya moderaterna  på internationellt vis skriver eller säger happy international womens day. Dvs gratulerar kvinnor på sin egen dag.

Herregud det finns ingen som äger kampen om kvinnors rättigheter. Vi kan alla bidra och göra tillvaron lättare för varandra.  Vore bättre att ödsla energi och kunskap åt de viktiga frågorna istället för att hänga upp sig på en fras.  Svd skriver även kvinnorna måste ändra attityd om jämlikheten inte bara ska gälla på pappret. Och det syftar givetvis på pjäsen Sanna kvinnor, den tar upp aspekten om medberoende. Och det fenomenet kan se ut på många vis.

Jag sitter här och funderar på hur många kvinnor som går hemma och mår dåligt för att andra kvinnor gaddat sig samman och kanske subtilt mobbat eller på annat sätt visat sin missunsamhet. Medberoende blir de som då tyst sett på men känt obehag för det de har vetat varit fel.

Mary Jensen MMK hade upp liknande tankar i sin postning idag. Jag känner så väl igen mekanismerna hon beskriver i sin postning är kvinnorna sina egna värsta fiender.

Följande är väldigt sorgligt att läsa; Den tristaste kritiken kom just från andra kvinnor. Jantelagen finns här som en böld, vi slåss mot den varje dag. Men vill kvinnor uppnå jämlikhet så ska de inte slåss mot varandra utan uppmuntra och hjälpa varandra. Vi blir så att säga själva en naturlig broms mot utvecklingen.

Och med det skrivet så har vi svaret. Kvinnor! Vi är våra värsta fiender och idag så vill jag faktiskt be en kvinna i toppposition om ursäkt. Det är Mona Sahlin som jag gett en del ovett under min bloggkarriär.

Sen är jag redo för 8 olika sätt att fira. Ett av dem kommer att bli  fokusering på Haiti då vi i Sunne har besök av människorättskämpen och Haitiern Pierre Espérance chef National Human Rights Defense Network Haiti.

Annonser

2 Responses to Vilken man eller kvinna skulle du vilja be om ursäkt idag?

  1. Pseudofeminism, ja det är ett problem.
    Och jag skriver som hos Mary.
    Mycket skulle bli bättre om sluppe detta kollektivtänk, och såg människan, individen.

    Vi är alla individer.

  2. Exakt Lars Erik. Visst vi i väst kanske inte behöver en kvinnodag utan kanske kan migrera över till en jämställdhetsdag. Men kvinnor i de omogna demokratierna behöver uppmärksammas.

    Köper vi är alla individer rakt av. Må gött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: