ECT eller hibernalhatt?

uppdaterad 2010 03 16 med ytterligare en länk.

Att elchock Ectbehandlingar ökar är egentligen ingenting att skämta om och det oroar mig attmånga allt oftare väljer läs läkare rekommenderar denna form av behandling.

Jag förstår att det finns de som känner sig hjälpta. Men att behöva läsa i inledningen av SvD’s artikel att patienter informeras dåligt om kända biverkningar borde generera varningslampor även hos allmänheten.

I Socialstyrelsens rapport, som presenteras i veckan, kritiseras vården för att de inte informerar patienter tillräckligt om biverkningar och inte tar hand om dem som får problem efter elchocksbehandling.

Men som sagt psykvården är på väg mot sextiotalets exprimentella ytterkanter.  Och att informationen är bristfällig ang psykofarmaka i övrigt mot olika depressionspreparat måste vi även konstatera. Ett känt faktum är för att orka vara psykiskt sjuk måste man vara otroligt frisk om ni förstår denna oxymoron.

Precis som det anges i artiklarna i så måste patienten föstå vad det är som sker och inte sällan har de inte heller kontaktpersoner som tillvaratar deras intressen. Fråga de som fått hibernal och använt hibernalhatt de vet vad detta handlar om

Jag som oftast är motståndare till ytterligare register pga den personliga integriteten känner faktiskt att i det här fallet är det motiverat. Samt att jag hoppas att  de med psykiska funktionshinder inte blir ett slagträ i valkampanjen 2010.

Det väljarsegmentet har blivit svikna allt för ofta. De om några är offer för det som ofta omnämns som inlåsningsmekanismer i andra politiska sammanhang.  I synnerhet då välmenande politiker säger sig vilja bryta utanförskapet för de utsatta grupperna som sällan har ngn röst.

Gör skillnad och släpp fram dem med den autentiska rösten som har erfarenhet av problematiken när viktiga beslut ska fattas.

Lästips media
Svd Drabbades av minnesluckor

Livslusten hålls uppe av elchocker

Annonser

12 Responses to ECT eller hibernalhatt?

 1. Soläng skriver:

  Elchocker har existerat alldeles för länge! Det är ju uppenbart att hjärnan producerat synapskopplingar som inte fungerar. Den profesionella aktören (är de verkligen detta eller endast sjuka sadister?) kan ju inte vara omedveten om hypnotiska tillstånd och dess potentiella effekter. Utan elchock!
  Varje person som vill ge en elchock, ska först ha prövat elchock. Kanske blir en ny innedrog bland finansfolket?

 2. Hej Soläng.

  Ja jag håller med dig. Vem vet kanske är mysigt med en CPU kallstart. Har inte provat men vet att via TV homeshopping finns ju elektriska slimmare.

  Kanske det går att modifiera dessa så man har ett do it yourself ECT kit.

  Kan se VDN text också. Socialstyrelsen rekommenderar 68 stötar om dagen. Missbruk beivras.

 3. […] Tindra bloggar bra: ”Precis som det anges i artiklarna i så måste patienten förstå vad det är som sker och inte sällan har de inte heller kontaktpersoner som tillvaratar deras intressen. Fråga de som fått hibernal och använt hibernalhatt de vet vad detta handlar om […]

 4. Gila skriver:

  Jag LEVER tack vare ECT. Fick hemska hallucinationer och självmordstankar av antidepressiva. Biverkningarna av antidepp är det ingen eller få som uppmärksammar….listan kan göras lång på dem….muskelryckningar, sömnproblem, hallucinationer…etc etc…det som man som deprimerad vill komma bort från FÖRVÄRRAS för en del när de äter antidepp/psykofarmaka….

 5. Tack Gila för att du ville kommentera och berätta.

  Jag har all respekt för de som mår bra och slipper biverkningarna.

  Och biverkningarna av antidepp de vet jag är hemska såg min mamma gå igenom allt det du beskriver men min mamma tappade minnet av sin ECT tyvärr men det var starkare på 60talet. Jag vill att det ska vara så bra så möjligt för dig och andra.

  ta hand om dig

 6. Josef Boberg skriver:

  Personligen kan jag ej få in i min biologiska ElektroMagnetiska och ElektroKemiska (video 1.40 min) hjärnDator att det sker någonting annat än förstörelse – när man ECT-behandlar.

  Det är ju som att köra starkström genom en svagströmsapparat – och Wi VET ju att t ex mobiltelefonen direkt an örat GER försåtliga = skadliga hälsoeffekter.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det tror jag ej alls själv på.

 7. thumbtack.com skriver:

  thumbtack.com

  ECT eller hibernalhatt? | OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 8. Deanne skriver:

  The following are the benefits that you have to be aware of the most.

  As with everything else, it is only the mindset of the entrepreneur that dictates the success and
  failure of a company. A customer is injured while using a product you sold and files a claim for indemnity.

 9. Ebony skriver:

  Starting a small business with no money may sound impossible but there are ways to kick off a very profitable business without ever
  spending a single dime of your own money. If, on the other hand,
  you are not successful in paying your loans back, you are going to develop ”bad credit. Selling the same things, to the same market, in the same way.

 10. business news skriver:

  What’s up to all, it’s in fact a good for me to pay a quick visit this
  website, it includes priceless Information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: